10.9.2010

Mojitoja ja kurssivalintoja


Hola a todos,

Jo yli viikko takana, niin se aika vaan kuluu. Voisin jorista ensin vähän säästä. Jos jollekin jäänyt epäselväksi niin täällä on kuuma! Caliente! Yleisin keskipäivän lämpötila huitelee siellä 35 asteen paikkeilla. Pari päivää oli vähän viileempää koska tuuli tosi kovaa. Viikonlopuksi on luvattu todella kuumaa keliä mut alkuviikosta kait vähän viilenee eli on vaan 25 astetta. Kai oon saanut kaikki nyt mahdollisimman kateellisiksi? mitähä? Sitten asiaan...

Koulu alkoi siis maanantaina eikä kahden viikon päästä. Meillä oli ekat pari päivää vaan orientaatiota, kampuskierrosta ja muuta infoa. Eli orientaatiota sanan oikeassa merkityksessä, eikä sitä mitä se nyt yleensä yliopistoissa tarkottaa. Ne toisenlaiset orientaatiot alko eilen, mutta niistä vielä myöhemmin :) Espanjalaisen mañana attituden kanssa tarvitaan kyllä pitkät piuhat. Kaikki on niin huonosti organisoitua ja hidasta että menee hermot!! Myös meidän aikaisemmin lähettämät opintosuunnitelmat oli tehty väärin ja meitä ei oltu infottu asiasta mitenkään ja nyt pitää väsätä koko homma uudestaan. Jotain hyvääkin kyllä, täällä saa käydä kursseilla kaks viikkoa kattomassa millasia ne on ennen kuin valitsee mille kursseille menee. Tällä hetkellä luulen kyllä että otan kurssit the origins of the modern firm ( kurssil tehdään 3 esseetä, 5 sivua each, puolen tunnin presentaatio plus koe :S) ja financial institutions englanniksi nämä ja sitten joko mercados y medio amibiente (markkinat ja ympäristö) tai el derecho de la competencia (kilpailuoikeus). Mutta tosiaan voin päättää asian ensi viikolla. Sitten näiden lisäksi vielä espanjan kielikurssi, joka on maksullinen. Mutta edelleen perjantai vapaa! ;) Kampus on todella kiva ja viihtyisä ja alla on muutama kuva sieltä.
La cafetería

Viimeinen kämppis saapui tiistaina. Hän on Pariisista ja nimi on Claudine. Hän ei oo ehkä niin puhelias kun me muut tai sit se on vaan kielimuuri. oon yrittäny vääntää jonkilaista small talkia hänen kanssaan, mut englanti sekä espanja on ehkä melko heikohkoja, joten keskustelu oli todella raskasta. Mut toivotaan et se on vaan alkukankeutta. Niin ja hän opiskelee eri yliopistossa ku me muut ja lääketiedettä espanjaksi! Good luck.

Niin ja siitä toisenlaisesta orientaatiosta ;P Eli täällä toimii ESN (Erasmus Student Network), joka järjestää tekemistä meille vaihtareille. Eilen oli ensimmäiset bileet paikassa nimeltä Penelope :P Baarissa oli sisällä kaksi pumpattavaa uima-allasta :D Ei kokeiltu... Huomenna on sellainen kuin Ghymkana tour eli varmaan joku kaupunkisuunnistuksen tapainen. Huomenna on myös La Noche en Blanco, joka on juhla, jolloin kaikki kaupat on auki kellon ympäri ja ihmisiä on paljon kaduilla. Sunnuntaina lähdetään ESN:n retkelle Toledoon! Se on todella kaunis pieni kylä tossa puolen tunnin junamatkan päässä. Mut siitä voin kertoa paremmin myöhemmin. Mutta kaikenkaikkiaan (onkohan se yhdyssana? :O) kiireinen loppuviikko tulossa. Ensi viikolla on kanssa ohjelmaa kolmena päivänä.

Niin ja pakko kertoa yks juttu!! :) tiistaina puolen tunnin varoitusajalla päätettiin Alexin kanssa lähteä ulos näkemään sen saksalaista kaveria ja sen kavereita. Porukkaan kuului yksi japanilainen poika, itävaltalainen tyttö, saksalaispuolalainen poika, jenkki poika, saksalaisbulgarialainen tyttö ja suomalainen tyttö, that's me. Melko kansainvälistä. Mentiin sitten yhteen tapaspaikkaan, mihin kun astu sisälle niin siihen jäi koska paikka oli niin täynnä. Otettiin kyynärpää-taktiikka käyttöön ja päästiin tiskille. Tilattiin kuudella eurolla mojitot, jotka oli varmaan litran kokoiset ja sitten samaan hintaan saatiin joku kymmenen lautasellista erilaisia tapaksia (katsokaa kuva). Kaikki tämä siis kuudella eurolla :D I love this city! 
 Mojito ja tapakset
Kansainvälisiä uusia ystäviä

Lopuksi vielä muutamia havaintoja:
- Kaupungin katuja reunustaa yleensä puut ja niitä kastellaan melkein päivittäin
- Kaupunki on todella siisti, kadut lakaistaan päivittäin ja silloin tällöin myös pestään vedellä!! Vähän tietty veden tuhlaamista, mutta ainakin on siistiä
- Perus supermercadosta saa tuorertiskiltä leivän, kalan, lihan ja hedelmät ja kauppahalleja on paljon ympäri kaupunkia
- Asiakaspalvelu sanaa ei tunneta.  Palvelutilanteessa ei tervehditä, ei katsota silmiin ja henkilökohtaiset puhelut ovat näköjään sallittuja. Toki poikkeuksiakin löytyy.
- Kaikki on hidasta ja ihmisillä ei tunnu olevan kiire mihinkään. Pitää varmaan itekin opetella relaamaan ja olemaan välittämättä niin paljon.
- On yökerhoja, joihin pääsee pärstäkertoimen ja pukeutumisen perusteella.
- Espanjalainen aikataulu vaatii opettelua. Siesta aikaan 14-17 kaupat on kiinni, tosin pakolliset päikkärit :) Illalliselle aikasintaan kahdeksalta ja syödään kolme tuntia. Yökerhoihin ei kannata mennä ennen aamu kolmea ja ne on auki kuuteen.
- Metrot ovat todella siistejä.
- Jossain tapasbaareissa on tapana heittää kaikki roskat lattialle, mistä ne sitten kerätään. Mutta kannattaa tarkastaa paikan tavat ennen kuin heittää mitään :)

Tällaisia tarinoita tällä erää. Palataan asiaan kun palataan.

Saludos,

Hanna

P.S. Niin ja tietty on kauhee ikävä myös teitä kaikkia siellä! :) <3 Take care!

1 kommentti:

  1. haluan lisätä vähän vettä kiukaalle ja huomauttaa että alkuviikosta ei sittenkään ole kylmä (25 astetta) vaan täällä kelit vaan lämpenee. tiistaille luvattu 34 astetta :)
    -saija-

    VastaaPoista