4.9.2010

Carlos ja kumppanit

Hola,

Taas ois juttua kerrottavana. Ensinnäkin pieni oikaisu aikaisempiin teksteihin. Mun kiinalaisen kämppiksen nimi onkin Jing eikä Chin, kun ei tosta pelkästä ääntämisestä sitten ottanut aluksi selvää. Ja eilen saapui siis saksalainen kämppis eikä ranskalainen. Meiän vuokraisäntä oli menny sekaisin. Toimitus pahoittelee virhettä. Ja tämän uuden kämppiksen nimi on siis Alexandra tai tuttavallisemmin pelkkä Alex. Hän on oikeasti bulgarialainen mut opiskelee Berliinissä. Joten melko kansainvälistä porukkaa täällä paitsi meitsi on vaan aito ja puhdas suomalainen. Puhutaan kaikki keskenään englantia mut kaikilla on kova halu oppia espanjaa joten luulen et kieli vaihtuu espanjaks aika nopeesti. Mikä on vaan bueno. Molemmat on ihan loisto tyyppejä ja meil on jo conección. :)
Jing ja Alex
Tänään lähti yks saksalainen tyttö talosta pois takaisin Saksaan ja mä vaihdoin hänen huoneeseensa. Mun 20 kiloa vaatteita ei täytä mun koko vaatekomeroa, joka on tietysti vinkki siitä että niitä on liian vähän. :) Ja vaatteet täällä on halvempia ja valinnanvaraa on enemmän. Me like it.

Eilen oli mukava päivä. Käytiin tsekkaamassa kunkku Carlos en muista kuin mones linnaa eli Palacio Realia. Oli ihan jäätävän kokoinen. Isoja portteja, vartijankoppeja, valtavia sisäpihoja ja kaikkee mitä linnois nyt on paitsi täs ei ollu laskusiltaa :)
Palacio Real
Sisälle maksoi opiskelijalta 3,50 ja ne hyväksy suomalaisen opiskelijakortin. Valitettavasti sisältä ei saanut ottaa kuvia mistään. Paikkaa on vaikea kuvailla sanoin koska sisutus kaikkine koristeluineen ja kattofreskoineen oli niin upea ja kaunis näky että paremman kuvan saa kun näkee omin silmin.  Mutta upea se oli. Kyllä kuningasperheen on kelvannut olla siinä. Lonely planetin opaskirjan mukaan nykyinen kuningas ei juurikaan käy linnassa. Ainoastaan muutama hassu kerta vuodessa. Tosin vois olla ahdistavaa nauttia aamukahvia kun tyhmät turistit pällistelee vieressä.

Tä kaupunki on sinänsä erikoinen, koska Madrid on Espanjan pääkaupunki ja yksi Euroopan suurimmista kaupungeista, mut jos ei ole kaupungissa käynyt on vaikea nimetä yhtäkään nähtävyyttä. Täällä ei ole niin kuuluisaa maamerkkiä kuin Eiffel torni tai Big Ben mutta silti niin paljon nähtävää. Parhaimman kuvan kaupungista saa vaan kävelemmällä ympäriinsä. Täällä on paljon aukioita, viheralueita, mercadoja (eli vähän kuin kauppahalleja), arkkitehtuuri on todella hienoa ja ihmisten tapaa elää on mukavaa katseltavaa. Voi löytää paljon hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja kun vaan kiertelee ympäriinsä. Ja mehän ollaan kävelty aivan perskuleesti ja siitä muistutuksena muutama rakko ja suuri tarve jalkahieronnalle.
Mercado de San Miguel

Eilen oltiin vähän hulluttelemassa ulkona Saija, mä ja kämppikset. Yhdessä huoneessa on pieni parveke ja siinä sitten oli mukava maistella vähän sangriaa. Ongelmana oli ainoastaan se että kaikki ollaan uusia tässä suuressa tuntemattomassa ja oli todella vaikeuksia löytää hyviä paikkoja. Löydettiin yksi, jossa juotiin tinto de veranot, jossa on siis punaviiniä, sitruunalimsaa ja vermuttia. Todella hyvää! Ja se tässä paikassa se makso vain 2,60! Lähettiin etsimään yhtä kuubalaista paikkaa missä Jing oli käynyt ja siellä on kaupungin parhaat mojitot. Ei löydetty paikkaa ja haahuiltiin hetki ympäriinsä kunnes otimme taksin kotio. Plaza de Españalla oli nuorten botellón meneillään. Ja kaikki tietää, että Jenkkilässä kaikissa bileissä on niitä punaisia muovimukeja. Täällä saman asian korvaa pitkulaiset, vaaleat, mattapintaiset muovimukit. Funny.
Tinto de verano
Tänään lähdetään kohta vielä Parque del Retiroon, joka on Madridin Central Park. Nyt ei muuta jaksa, vaan vähän arskaa, koska on + 30 astetta! :P Kaikki on siis excelente. Mun koulun kahden alkuviikon bilekalenteri oli tullut nettiin ja sanoisin etttä looking good! :) On tiedossa jo pari ESN:n reissua Toledoon ja Salamancaan. Ja Alex muuten käy samaa koulua kun mä ja Saija! Kivaa :) ja hän sanoi et koulu alkais vasta 17.9. eli viel ois kaks viikkoo lomaa ja bileitä :) En pane pahakseni mut ehkä on hyvä vielä tarkistaa asia :D hahaa.

Ei tällä erää muuta. Cuidate. Besos.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti