15.9.2010

La noche en blanco, Toledo y mucho más

Buenas,

Ensin oikeita kuulumisia. Menee ihan hyvin, mutta tuli vastaan se legendaarinen kahden viikon raja, jolloin koti-ikävä oli pahimmillaan. Pari päivää oli tosi shitti fiilis ja ikävöin paljon kavereita, koska täällä ei vielä ole syntynyt omaa kaveripiiriä. Ja kun mikään ei toimi ja ei osaa ja ei tiiä miten pitäis toimia niin silloin huomaa rakastavansa muun muassa Weboodia ja HOPSia? :O Mut sain puhuttua perheeni kanssa ja muutamien kavereiden kanssa ja sit vähän helpotti. Tuntuu kans et ois 24/7 menkat ku mielialat muuttuu saman päivän aikana vähän liikaa. Paljon hyviä fiiliksiä, mut samalla hetkellä paljon myös huonoja. Mut eiköhän se tästä lähtee koht luistamaan ku kaverisuhteet kehittyy ja alkaa rutiini koulun kanssa ja muuta. No niin ja sit nyyhkytykset sikseen ja asiaan...

Viime kirjoituksessa taisin mainita jotain tapahtumasta nimeltä la Noche en Blanco ja taisin mainita myös vähän väärin. Vika tosin ei ollut minussa vaan joku toinen antoi minulle väärää informaatiota. Kaikki kaupat eivät siis olleet auki koko yötä vaan ihan normaalisti. Muuten homman nimi oli se, että kaupungin kadut täytty ihmisistä ja jopa isoja ja vilkasliikenteisiä katuja suljettiin autoilta ihmismassoja varten. Kaupunki täyttyi myös esityksistä eri taiteen aloilta ja kaikkiin teattereihin, musikaaleihin, oopperaan yms. oli vapaa pääsy ja näytöksiä läpi yön. Kaduilla oli kaikenlaista spektaakkelia ja performanssia eli toisin sanoen voisin sanoa tämän juhlan muistuttavan Taiteiden yötä.

Tapasimme vahingossa muutaman Erasmus opiskelijan kaupungilla ja lähdimme heidän matkaan. Emme tunteneet heitä ennen, mutta nyt tunnemme. Lähdimme etsimään jonkinsorttista jazz-konserttia, mutta päädyimme pienelle aukiolle, jossa oli melko kreisi meno.Nimittäin aukiolla oli satoja ihmisiä ja satoja rantapalloja ja ihmiset heitteli niitä ilmaan, toisiaan päin ja ties minne. Löydettiin myös pieni kiva jazz/soul/blues/funky konsertti ja tietenkin kadulla ja kaikki ihmiset istu maassa :)
 Rantapallo sotaa :) Pahoittelen huonoa kuvanlaatua. Ois ollu hyvä video mut en oo niin nörtti et saisin sen toimimaan :)
Jazzii
Sitten siirrytään Toledoon. Ennen Toledoa täytyy sanoa kuitenkin, että päivä olisi voinut omalla kohdallani alkaa paremminkin. Olin laittanut 100 % varmasti herätyskellon soimaan, mutta eipähän se tietenkään sitten soinut. Opin kuitenkin virheistäni ja tästä lähin käytän herätyskellona aina vanhaa puhelintani. Alex tuli herättämään 10 minuuttia ennen lähtöä, joten olimme siis pahasti myöhässä. Jos joskus ärsyttää se, että espanjalaiset ei ole täsmällisiä niin voi miettiä että se antaa itsellekin oikeuden olla joskus myöhässä (ja siltikin joku toinen tulee vielä enemmän myöhässä). Olin 15 minuuttia myöhässä, mutta ei sen väliä koska bussi oli enemmän myöhässä kuin minä :)
Sitten asiaan... Toledo sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Madridista lounaaseen päin alueella nimeltä Castilla la Mancha (siellä seikkaili myös Don Quijote). Kylä on myös tämän maakunnan pääkaupunki. Kylä sijaitsee Tajo-joen rannalla ja kohoaa mäen päälle. Kaupunki on perustettu 600-luvulla ja on UNESCOn maailmanperintökohde. Tämän introductionin teille tarjosi Wikipedia. Anyway kyseessä todella kaunis pieni kylä!
 
 Matkamme teimme siis bussilla ja kesti noin tunnin. Matkamme ensimmäinen etappi oli teräspaja/-näyttely, koska Toledo on tunnettu teräksestä ja eirtyisesti he valmistavat siitä miekkoja, puukkoja ja veitsiä. Siellä tehdään myös paljon teräksisiä koristeesineitä ja koruja, jotka on kullattu.

 
Kaupungissa on kirkko, joka on muutettu kahvilaksi/baariksi ja siellä järjestetään konsertteja, teatteria, ooppeeraa yms. 
Kylässä on kaksi nähtävyyttä, jotka tulee nähdä. Ensimmäinen on linna nimeltä Alcázar. Se on historian aikana palanut pari kertaa ja restauroitu sen jälkeen ja tällä hetkellä toimii sotamuseona. Linna sijaitsee kylän korkeimmalla kohdalla. 
Toinen nähtävyys on katedraali nimeltä Santa Iglesia Cateral Primada. Se on tota goottilainen ja pirun iso ja hieno ja that's all I know :) Valitettavasti kuvia ei saanut ottaa sisältä, mut meitsipä ei sitä tiennyt kun astui sisään niin pari todella huonolaatuista kuvaa sain napattua.
Kadut oli todella kapeita ja silti niissä melkeen kaikissa kulki autoja. Mun mielestä on todella tyhmää että kulttuuriperintökaupungissa saa autot ajaa mistä vaan. Jopa katedraalin edestä!! Joku roti...

Se Toledosta ja nyt vielä loppukevennys.
Sellanen saksalainen Tobias oli nähnyt lauantaina Realin kotipelin jälkeen kaupungilla RONALDOn!!! Ronaldol oo kiiret hoitaa kallista Ronaldo junioriansa ku kyl mamma hjälper. Ronaldo oli kupposella ja antoi oikein vähän serkkukättä Tobiakselle ja näin kaks kuvaa todisteena :) Julkkikset ei suinkaan jää tähän... Suomalaiset Aino ja Kata oli astunu ulos Zarasta ja heidän edessä limosta oli astunut ulos Zack Efron (High School Musical, Hairspray etc.). Just ja just he ehti naaman nähdä kunnes se peittyi paparazzien kameroista ja kiljuvista teineistä (joista osa myös kirjaimellisesti itki!). En myönnä että itse käyttäytyisin moisesti... Zack oli tullu Espanjaan asti juhlistamaan uuden elokuvansa ensi-iltaa. Täytyy siis näköjään useammin chillailla ensi-iltoina leffateattereiden vieressä ;)

Pari huomiota lisää:
- kaupunki on täynnä homoja ja lesboja, ja niiden toiminta on todella avointa. Ei kiltin suomi-neidon viattomat silmät kestä nähdä moista. 
- leipä on välillä niin vaaleeta et oikeen häikii, mut oon pari kertaa löytäny kokojyväleipääkin.
- Enimmäkseen täällä myydään vaan UHT maitoa tai jotain vastaavaa, mutta tänään löysin ekan kerran maidon makuista maitoa!

Tuli taas stooria kerrakseen. Vielä lopuksi mainitsen, että joulun lennot Suomeen on buukattu. Eli merkatkaapas kalentereihinne 20.-27.12. ja varatkaa hetki minulle! :)

Cuidate. Besos y abrazos.

Pikku-Hanna-Haisuli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti